Alonso prijst betrouwbaarheid Ferrari

Fernando Alonso is blij met de Ferrari F10 die hij tot nu toe heeft mogen besturen. De Spanjaard rijdt dit jaar voor het eerst bij het Italiaanse team, maar is nu al te spreken over zijn nieuwe werkgever. De auto is zeer betrouwbaar en behoort tot de snelsten van het veld.

"We blijven ons richten op het rijden van ronden. Het aantal gereden ronden maakt deze auto tot een zeer goede bolide. We hebben sommige onderdelen qua kilometers al tot de limiet gebracht," zei Alonso. "We hebben woensdag veel ronden op een natte baan gereden en ook gisteren toen de baan droog was, dus daar zijn we blij mee en daar bouwen we op verder."

De Ferrari is volgens Alonso zeer consistent over veel ronden. Zo reed de Spanjaard gisteren een stint van 47 ronden op dezelfde banden. "De auto voelt telkens iets anders aan, omdat de banden slijten en de balans door de verminderde hoeveelheid brandstof verandert, maar op het einde voelt de auto in iedere ronde hetzelde aan. Je verliest wat grip met de banden, maar krijgt er door de brandstof weer wat bij."

"Het was een nuttige test. We hebben nauw met Bridgestone samengewerkt om de limiet van de banden met de zware auto's te testen. De tests zijn bedoelt om waardevolle informatie voor de races op te leveren en ik denk dat we vandaag goede antwoorden op enkele belangrijke vragen hebben gekregen."