Dikzak krijgt invalidenparkeerplek en 10K

Een vrouw uit de Canadese stad Quebec heeft na vijf jaar eindelijk haar zin gekregen. De vrouw van maar liefst 175 kilo heeft een invalidenparkeerplaats gekregen. Daarnaast moeten de buren samen tienduizend dollar smartengeld zien te lappen.

In 2005 begon Marise Myrand te onderhandelen met haar buren over een parkeerplaats bij de ingang van het appartementencomplex waar zij woont. De buren wilden hier echter niets van weten. Toen de vrouw bleef klagen, werd zij door de buren met de nek aangekeken en zelfs gepest.

Hierop stapte Myrand naar een Canadese mensenrechtenorganisatie. De vrouw lijdt door haar zwaarlijvigheid namelijk aan hart- en ademhalingsproblemen, suikerziekte en verminderde mobiliteit. Ze heeft zelfs een zuurstoffles nodig om fatsoenlijk te kunnen ademen.

Het mensenrechtentribunaal heeft de vrouw nu in het gelijk gesteld. Myrand mag haar autootje eindelijk dicht bij de ingang parkeren. De vorige eigenaar van die plek, een man van in de zestig met een handicap aan zijn schouder, moet zijn plekje afstaan. Daarnaast zijn al haar 35 buren haar nu samen tienduizend dollar schuldig.