André Rieu flink in de schulden

André Rieu heeft over het jaar 2008 een verlies geleden van bijna 11 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening van het bedrijf van de violist, André Rieu Productions Holding, die door de Kamer van Koophandel openbaar is gemaakt en waarover Quotenet gisteren berichtte.

Het bedrijf had aan het eind van het jaar een negatief vermogen van bijna 5 miljoen euro. Rieu maakte in 2008 onder andere een stadiontournee in Australië. Verder trad hij met zijn entourage op in Parijs, Brussel en in plaatsen in Zwitserland en in het Gelredome in Arnhem. Voor 2009 verwacht het bedrijf overigens weer een winst. Rieu wijt de negatieve cijfers van 2008 aan extra afschrijvingen van open air decors. Omdat het bedrijfsbeleid ‘inzake waardering- en resultaatbepaling zeer conservatief’ is, heeft dat geleid tot negatieve resultaten, aldus Rieu.

Ook voor 2010 verwacht Rieu winst te maken, door een recordaantal concerten te gaan geven, waarvan onder andere acht in Maastricht, één in de ArenA, en één in het Thialf. Ook zullen er voor het eerst concerten gegeven worden in Mexico, Zuid-Afrika en Groot-Brittannië.