FA vraagt Davies om uitleg na opmerkingen over scheidsrechter

De FA heeft Kevin Davies, aanvoerder en spits van de Bolton Wanderers, een brief gestuurd waarin men om uitleg vraagt nadat Davies in de media suggereerde dat scheidsrechter Mark Clattenburg "iets persoonlijks" tegen hem heeft. Davies deed deze uitspraak na het 0-0 gelijke spel tegen Fulham van afgelopen zaterdag.

Davies kopte in de slotfase van de wedstrijd de bal tegen de netten, maar Clattenburg keurde het doelpunt af wegens een duw in de rug van de Noorse Fulham-verdediger Brede Paulsen Hangeland. Davies claimt dat er niks aan de hand was en dat Clattenburg wel vaker discutabele beslissingen heeft gemaakt in zijn nadeel.

"Toen ik zag wie de scheidsrechter zou zijn verwachtte ik al helemaal niks meer. In de loop der jaren heeft hij nooit in mijn voordeel gefloten. Vorig seizoen werd ik op Old Trafford neergehaald, maar in plaats van een penalty kreeg ik een gele kaart. En zo waren er wel meer kaarten van hem aan mijn adres. Ik weet het niet zeker, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat het iets persoonlijks was," aldus Davies.

Owen Coyle, manager van de Bolton Wanderers, neemt het ondertussen op voor zijn pupil. Coyle is van mening dat het Davies zijn goed recht is om de scheidsrechter te bekritiseren. "Hij zou zeker geen reprimande moeten krijgen. Kevin is gewoon een hele eerlijke speler. Hij is een fysieke speler, zo speelt hij het spelletje nou eenmaal. Hij is een geweldige aanvoerder en een geweldige speler die gewoon een goed doelpunt maakte. Het is zijn goed recht om zich benadeeld te voelen. Als mensen moeilijkheden krijgen omdat ze eerlijk zijn is het een droevige dag."