Kobayashi hoopt op podiumplaatsen

Kamui Kobayashi hoopt dat hij met de Sauber C29 podiumplaatsen kan behalen. De Japanner baseert zijn hoop op de goede testresultaten van de nieuwe bolide tot nu toe, maar beseft terdege dat de tijden niet alles zeggen en dat hij niet precies weet waar de Zwitserse renstal staat.

Kobayashi sluit een overwinning uitdrukkelijk uit. "Ik ben nog steeds een rookie. Ik ken vele banen in de Formule 1 nog niet en dat maakt veel verschil. Zelfs na drie uur trainen en een kwalificatie is het lastig," zei Kobayashi die vorig jaar met de Toyota indruk maakte. "Mogelijk dat we kans hebben op enkele podiumplaatsen, maar mocht dat niet lukken dan is het scoren van punten belangrijk."

De Japanner reed aan het slot van de test de snelste tijd in een bolide die niet ultralicht was. De Japanner weet niet waar het team staat. "Het is lastig te zeggen, omdat de baanomstandigheden steeds veranderden en dan de verschillende brandstofhoeveelheden ... Aan het einde had ik een goede tijd, maar het is nog steeds lastig om te zeggen waar we staan. We staan er goed voor, maar we moeten hard blijven werken, de auto en communicatie verbeteren en wachten tot Bahrein."