Nieuwe bondgenoten in Dragon Age uitbreiding

Bioware heeft twee van de vijf nieuwe bondgenoten uit Dragon Age: Origins: Awakening bekendgemaakt middels twee korte trailertjes.

Allereerst Anders. De meeste magiegebruikers in Dragon Age komen als jonge kindertjes in de Circle Tower terecht, waar ze verder worden geleerd onder de hoede van het Chantry. Anders was echter veel ouder toen hij zich moest aansluiten bij de Mages, maar wil zo snel mogelijk weg. Waarom? Omdat hij weet wat hij mist. Goed eten bijvoorbeeld, en een mooie dame of twee.

Hier blijft het niet bij. Ook een vrouwelijk personage is uit de schaduw gestapt. Velanna is haar naam, en ze heeft een gruwelijke hekel aan mensen. Niet geheel onterecht, omdat de mensen haar metgezellen - The Dalish en City Elves - zo naar het leven stonden. Ze heeft een sterke affiniteit met de natuur en steekt dit niet bepaald onder stoelen of banken.


Dragon Age:Origins - Awakening komt 16 maart uit en bestaat naast de vijf nieuwe metgezellen ook uit een nieuw gebied om te verkennen; Amaranthine. Dit alles overgoten met de vertrouwde complexe keuzes en bloederige gevechten.