Uitslag Arsenal - Liverpool

Arsenal heeft vanavond uitstekende zaken gedaan in de Premier League. De ploeg van Arsène Wenger wist in het eigen Emirates Stadium met 1-0 te winnen van Liverpool. Aangezien Manchester United en Chelsea punten morsten, mag Arsenal weer een klein beetje hoop koesteren op de Engelse landstitel.

Arsenal begon de eerste helft zonder al teveel risico te nemen. Liverpool, met opnieuw Dirk Kuyt in de basis, kon ook voor weinig gevaar zorgen. Het meeste balbezit was voor The Gunners, maar tot kansen leidde dit nauwelijks. De ruststand was daarom ook 0-0.

Na rust gingen beide teams op zoek naar de openingstreffer en zo ontstond er een boeiende wedstrijd. Arsenal wist in een sterke fase uiteindelijk de openingstreffer te scoren. Diaby kopte een voorzet van Rosicky knap achter Liverpool-doelman Reina. Liverpool ging op zoek naar de gelijkmaker en Ryan Babel wist deze bijna te scoren. Onze landgenoot raakte echter de lat. Daardoor pakte Arsenal drie belangrijke punten in de strijd om het landskampioenschap.

Diaby viert een feestje met zijn teamgenoten na de 1-0 - Bron: Novum/AP

Manchester United kwam op bezoek bij Aston Villa niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Sir Alex Ferguson stond na een half uur al met tien man, aangezien Nani een rode kaart kreeg. De eindstand was op dat moment al een feit. Cuellar zette Aston Villa na twintig minuten op voorsprong. Een eigen doelpunt van Villa-verdediger Collins betekende de 1-1.

Ook Chelsea morste dure punten in de race om het kampioenschap. The Blues kwamen op bezoek bij Everton dankzij een doelpunt van Malouda nog wel op voorsprong. Twee treffers van Everton-spits Saha zorgden er uiteindelijk voor dat Chelsea op een 2-1 nederlaag werd getrakteerd. De ploeg gaat nog wel aan de leiding in de Premier League. Manchester United naderde tot op één punt, terwijl Arsenal het verschil zag slinken tot zes punten.