[Video] Helikopter crasht tijdens bankoverval

In São Paulo is zojuist een helikopter gecrasht. De piloot van het toestel is als held gestorven. In plaats van tijdens de ochtendspits tussen de file neer te komen, wist hij een ramp te voorkomen door weg te sturen om zo op een paardenrenbaan neer te storten.

De bemanning van de helikopter was luchtopnames aan het maken voor de Braziliaanse tv-zender Rekord TV. In de metropool was namelijk een bankoverval gaande, waarvan het team verslag deed.

Ineens begon de motor te haperen waarna deze geheel uitviel. De piloot kreeg hem niet meer aan de praat, maar wist het toestel gelukkig nog net van het drukke verkeer te manoeuvreren.

Een tweede helikopter van een concurrerende tv-zender was ook bezig om opnames te maken van de overval, maar richtte de camera snel op de neerstortende helikopter. Vrij snel na de crash zijn de beelden op internet verschenen.

De piloot heeft de enorme klap niet overleefd. Hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De cameraman is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.


I'm leaving on a helicopter...