Ubisoft meldt 495 miljoen omzet

Ubisoft heeft tijdens een bespreking met investeerders de kwartaal cijfers voor de periode oktober tot en met december 2009 bekendgemaakt. De Franse uitgever haalde 495 miljoen euro binnen, en dat is 2,5 procent minder in vergelijking tot vorig jaar, schrijft Gamesindustry.

In totaal wist Ubisoft in het financiële boekjaar dat nog loopt tot maart van dit jaar 661 miljoen euro te verdienen, en hiermee presteert de uitgever naar verwachting. Vorig jaar moest Ubisoft haar verwachtingen bijstellen door de piraterij bij games voor de Nintendo Wii en vooral de Nintendo DS.

Ubisoft verwacht de schade dit financiële jaar, lopend tot en met maart, beperkt te houden tot een operationeel verlies van 50 miljoen dollar. De Franse uitgever richt zich op 860 miljoen euro aan inkomsten uit de verkoop van games.

Voor deze en de volgende maand heeft Ubisoft nog enkele nieuwe games in petto: Assassin's Creed II: Director's Cut voor op de PC, de zwaardvechtgame Red Steel 2 voor de Wii, het strategiespel The Settlers 7: Path to a Kingdom en actie in een onderzeeër met Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic, beiden voor de PC.

Ubisoft meldt 495 miljoen inkomsten

Submitter:  Bron: Novum