Verkoopcijfers Japan: Godenverslindend spel aan top

Spellen zoals Monster Hunter doen het uitzonderlijk goed in Japan, dus het is niet zo gek dat andere ontwikkelaars mee willen genieten van dit succes. Namco heeft namelijk recentelijk hun Monster Hunter-achtige spel God Eater daar uitgebracht. Je kan wel zeggen dat Namco hier goed aan heeft gedaan, want ook God Eater komt daar meteen binnen op de nummer één plek in de top 10 van de bestverkochte spellen in Japan (van vorige week). Het succes was te verwachten, want de demo werd in januari al meer dan een miljoen keer gedownload door de Japanners.

1. [PSP] God Eater
2. [DS] Dragon Quest VI
3. [PS3] Star Ocean: The Last Hope
4. [Wii] New Super Mario Bros. Wii
5. [DS] Tomodachi Collection
6. [PS3] End of Eternity
7. [Wii] Wii Fit Plus
8. [PSP] Kingdom Hearts: Birth By Sleep
9. [PSP] Pop'n Music Portable
10. [Wii] Wii Sports Resort

God Eater verschilt van Monster Hunter vooral in de setting. In plaats van een "fantasy"-setting, speelt God Eater zich af in een futuristische, industriële omgeving. Het verhaal draait om de strijd tussen de zogenaamde Aragami; goddelijke wezens die het ineens nodig vonden om de planeet aan te vallen en het is dus aan de God Eaters om ze te verslaan (niet "opeten", zoals de titel doet vermoeden).

Als God-eter heb je de mogelijkheid om speciale wapens te gebruiken, genaamd "deus ex machina", waarmee je de levenskracht uit de Aragami kan zuigen en uiteindelijk zelf kan absorberen om je wapens mee up te graden.

 

Naast de bekende titels zoals New Mario, Wii Sports Resort en Wii Fit Plus, is vooral het spel Dragon Quest VI één van de nieuwere spellen die het extreem goed doet in Japan. Nou ja, nieuw. Dat klopt natuurlijk niet helemaal, want Dragon Quest VI is een remake van het Super Famicom (Super NES) spel uit 1995. Het spel is daar inmiddels (sinds 28 januari) al ruim een miljoen keer over de toonbank gegaan.

Dragon Quest VI: Realms of Reverie, zoals het spel voluit heet, is overgezet naar de Nintendo DS door het bedrijf ArtePiazza en is grotendeels een regelrechte remake van het originele spel. Er zijn wat kleine veranderingen, maar echt noemenswaardig zijn ze niet. Naast de laatste telg uit de serie, Dragon Quest IX, is er van dit spel ook nog geen releasedatum bekend voor Europa.