'Tatjana is een overjarige pinupgirl zonder verstand'

Er valt weer een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de inmiddels meer dan lachwekkende soap rondom de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar. Waar we eerder al forse kritieken lazen op het nummer van vader smurf en de organisatie van de liveshow afgelopen zondag, is het nu de jury die de vloer met elkaar aanveegt.

Jurylid Tatjana Simic gaf de afgelopen dagen in verscheidene tv-programma's haar mening over haar collega's van afgelopen zondag. Daniël Dekker,  George Baker en componist Pierre Kartner zouden voorafgaand aan de liveshow al hebben afgesproken wie er voor Nederland naar Oslo mag afreizen. "Zij hebben bekokstoofd dat Sieneke moest winnen. 's Middags waren ze er al uit, de tv-uitzending was overbodig", aldus het rondborstige blonde ex-playboy model.

Daniël Dekker geeft in een reactie aan het AD vervolgens zijn mening over Tatjana: "Wie is Tatjana eigenlijk? Dat mens heeft een paar dubieuze disconummers gemaakt. Maar van een overjarige pinupgirl kun je niet verwachten dat ze verstand heeft van muziek". Verder vindt hij de hele discussie over het winnende nummer en de weg daar naartoe ook overtrokken. "Waar gaat het over? Dit is het songfestival, Smurfengate."

De TROS beraadt zich over de opzet van het nationaal songfestival. Vooral het jurysysteem zou op de schop moeten. Aanleiding hiervoor is natuurlijk het jammerlijke optreden van 'grote smurf' en de met moddergooiende juryleden. Hoe de opzet eventueel veranderd gaat worden is nog niet bekend. Daniël Dekker hoopt ook dat de opzet aangepast wordt. "Ik was niet gelukkig met maar één componist en één liedje."

Lees natuurlijk alles over 'smurfengate' en het songfestival in ons speciale ESF forum!