[NHL] Blackhawks in shootout langs Stars

De Chicago Blackhawks hebben in de shootout de Dallas Stars verslagen. De eindstand was 4-3. Man van de wedstrijd was de snelle forward Patrick Kane, die voor Team USA zal spelen op de Olympische Spelen in Vancouver.

De Blackhawks verloren voorafgaand aan dit duel drie wedstrijden op rij. Ook nu was het even zweten voor de overwinning binnen was, want met nog krap vier minuten te gaan maakte Loui Eriksson gelijk voor de Stars, waardoor een shootout nodig was. Daarin maakte Kris Versteeg de winnende (en enige) treffer. "Turco is een geweldige keeper, vooral in shootouts. Je wilt het dus zo eenvoudig mogelijk houden en dan maar hopen dat hij erin gaat. Gelukkig gebeurde dat dit keer."

De score werd geopend door Mike Ribeiro, de Stars-center die 15 wedstrijden miste met een nekblessure. Hij werd in de powerplay vrijgespeeld door James Neal. Kane zorgde voor de gelijkmaker met een schot vanuit de linkercirkel. Dallas kwam weer op voorsprong via Neal  die een rebound van een schot van Brad Richards kon binnenwerken, maar Kane maakte dertig seconden voor het eindigen van de eerste periode nog 2-2. Hij schaatste achter het doel langs de rechtercirkel in en schoot vanaf daar hard binnen.

In de tweede periode werd er niet gescoord dankzij onder meer een geweldige redding van Turco op een uitbraak van Dustin Byfuglien met nog twee minuten te gaan. In de derde periode kwamen de Blackhawks op voorsprong via een goal van Troy Brouwer. Hij kon binnenschieten nadat Marian Hossa hard naastschoot en de puck via de boarding weer terug het ijs op kaatste. Loui Eriksson maakte echter gelijk na een snelle een-twee vlak bij het doel.

In de overtime werd het nog even spannend, want Mike Modano en Richards kregen goede scoringskansen in de powerplay. Goalie Antti Niemi wist beide pogingen echter te stoppen om de shootout af te dwingen. Daarin waren zoals gezegd de Blackhawks dus de sterksten dankzij de goal van Kris Versteeg.