Batman-regisseur ontfermt zich over Superman

Batman-regisseur Christopher Nolan zal zich op verzoek van filmstudio Warner Bros gaan ontfermen over een nieuwe Superman-film. Dat betekent niet dat de regisseur van 'Batman begins' en 'The Dark Knight' deze nieuwe Superman-film ook zal regisseren, maar alleen dat hij als adviseur betrokken zal zijn bij de productie van de film. Dit bericht website Deadline Hollywood.

Batman en Superman zijn de bekendste striphelden van uitgeverij DC, die eigendom is van Warner. Terwijl Nolan met zijn nieuwe versie van Batman gigantische successen boekte was de meest recente Superman-film, 'Superman Returns' uit 2006, minder succesvol dan verwacht. De filmstudio hoopt dat Nolan voor Superman net zo goed voor wonderen kan zorgen als voor Batman. Dit nieuws betekent waarschijnlijk dat regisseur Bryan Singer en Superman-acteur Brandon Routh niet terug zullen keren.

In juli werd al bekend dat Warner van plan was om opnieuw een Superman-film te maken. In september lekte echter uit dat voorbereidingen hiervoor vertraging op hadden gelopen.

Wanneer de nieuwe Superman-film onder de supervisie van Christopher Nolan uit moet komen is nog niet bekend. Het zal nog wel even duren want de Britse regisseur is bezig de laatste hand te leggen aan zijn nieuwe film 'Inception', en daarna zal hij aan de slag gaan met een derde Batman-film. Broer Jonathan Nolan en co-scenarist David S. Goyer zijn inmiddels begonnen met het script voor de opvolger van 'The Dark Knight'.

Batman-regisseur ontfermt zich over Superman