Miyamoto bevestigt nieuwe hardware

Dit weekend kwam er een bevestiging uit het land van de rijzende zon. En niet van zo maar iemand, maar van Shigeru Miyamoto, het creatieve brein achter spellen als Mario, Zelda en eigenlijk brein achter geheel Nintendo. Hij bevestigt dat er nieuwe hardware op komst is. Dit deed hij tijdens het jaarlijkse Japan Media Arts festival in, hoe kan het ook anders, Japan.

Helaas meldde hij niet wat de nieuwe hardware zou inhouden. Er zijn natuurlijk al tijden geruchten: Satura Iwata zelf hintte eerder in januari dat een opvolger van de DS motion control zou hebben. Deze uitspraak van de Nintendobaas werd vorige week weer hevig ontkend.

Er wordt op internet ook al tijden gespeculeerd over een Wii HD, maar over de volgende 'next-gen' console wil Nintendo niets kwijt.

Miyamoto was erg spraakzaam tijdens zijn speech op het festival. Een tweede bevestiging wilde hij ons daarom ook niet onthouden. Hij is, naast Zelda, bezig met een tweede spel dat gebruik gaat maken van de Wii Motion Plus controller. Maar daarna was de spraakzaamheid weer op.

Mario in HD

Binnenkort op jouw Full HD tv te bewonderen?