Management: "Stoeltje Petrov niet in gevaar"

Het management van coureur Vitaly Petrov ontkent dat de rijder problemen heeft bij de financiering van het stoeltje bij Renault. De Rus had beloofd dat hij het Franse team vijftien miljoen euro zou betalen voor een jaar rijden, maar volgens zijn vader is het benodigde bedrag nog lang niet bijeen.

De eerste 7,5 miljoen zou voor 1 maart betaald moeten zijn en het tweede deel later dit jaar. De vader van Petrov zou hier een lening voor af moeten sluiten, omdat het Russische bedrijfsleven niet mee wil helpen. De andere helft van het bedrag moet dan nog bijeengesprokkeld worden. Hiervoor zijn onder andere hoge overheidsfunctionarissen aangeschreven.

"De geruchten zijn gebaseerd op een misverstand in een interview dat zijn vader heeft gegeven. We willen graag duidelijk maken dat Renault en Vitaly Petrov volledige overeenstemming hebben bereikt en een bindend contract hebben ondertekend voor 2010. Vitaly zal dit jaar alle negentien Grands Prix rijden voor het team. Op dit moment bereiden team en coureur zich voor op de volgende test, die van 10 tot en met 13 februari plaatsheeft in Jerez," zo luidt een verklaring van het management aan GPUpdate.