Griekse 'stereobeller' gepakt met cocaïne in truck

Twee Grieken van 23 en 46 jaar zijn vanochtend op de A1 aangehouden met ruim een halve kilo cocaïne in hun vrachtwagencombinatie. De bestuurder viel op omdat hij twee mobiele telefoons in zijn hand had, meldt de politie.

Agenten hadden vanuit hun onopvallende videoauto gezien dat de chauffeur twee mobiele telefoons vasthield. Tijdens het daaropvolgende gesprek met de 46-jarige chauffeur walmde een sterke wietlucht uit de cabine. Dat bleek te komen door een zakje met negen gram wiet, dat de chauffeur desgevraagd overhandigde. Onderzoek in de cabine bracht nog eens twaalf mobiele telefoons aan het licht.

Een drugshond van de douane vond vervolgens 550 gram in plastic verpakte cocaïne, verstopt in koffie om de lucht te maskeren. De hond stuitte ook nog op wat palletbakken met wiet. In de vrachtwagen werden daarnaast ongeveer twintig vermoedelijk merkvervalste jassen aangetroffen.

Het duo werd rond 09.45 uur ter hoogte van het Gelderse Twello aangehouden. Ze zijn opgesloten en de vrachtwagencombinatie is in beslag genomen voor nader onderzoek.