Van der Laan blij met Marokkanen

Minister van Wonen, Werken en Integratie, Eberhard van der Laan, heeft gezegd ontzettend blij te zijn met de positieve bijdrage die de Marokkanen aan de Nederlandse samenleving leveren. De minister is nu op werkbezoek in Marokko om het beleid van Marokko en Nederland te bezien. Hierbij wordt aandacht besteed aan het gemeenschappelijke doel dat Marokkaanse Nederlanders een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse economie.

De minister bezoekt ook een opvangcentrum voor verlaten vrouwen en praat met Marokkaanse Nederlanders die terug zijn gegaan naar Marokko. Ook spreekt hij met vier ministers.

Tweede Kamerlid Sytse Fritsma van de PVV begrijpt helemaal niets van de uitlatingen van de minster. Hij heeft dan ook om uitleg gevraagd. "De minister heeft het in Marokko over een positieve bijdrage van Marokkanen aan onze economie! Ik vraag me af waar hij dit op baseert nu hij in eigen land juist weigert uit te zoeken wat nou precies de financiële gevolgen van de massa-immigratie zijn," zo zegt Fritsma.