Politie vindt sieradencollectie bij inbreker

De Amsterdamse politie heeft foto's van een flinke voorraad sieraden op zijn website gezet. De kostbaarheden zijn gevonden in het huis van een 19-jarige inbreker. Het gaat om onder meer ringen, oorbellen, horloges, kettingen, armbanden, broches en spelden. De politie vraagt mensen die voorwerpen herkennen zich te melden.

De sieraden werden halverwege vorige maand gevonden bij een inval in een huis aan de Groeneveen in Amsterdam Zuidoost. De politie stuitte daarnaast op zes vuurwapens, 84.000 euro aan vals geld, pandbriefjes met een waarde van twintigduizend euro, dure pennen en aanstekers.

De aanleiding voor de inval was een inbraak in Amstelveen, tijdens de laatste dag van vorig jaar. Uit recherchewerk kwam de 19-jarige verdachte naar voren.

De politie viel zijn woning 18 januari binnen en hield daarbij een 17-jarige jongen en een 62-jarige vrouw aan, familieleden van de verdachte. Die middag werd de verdachte opgepakt in de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam-Oost. Daarbij werd zijn auto in beslag genomen. Zijn familieleden zijn intussen vrijgelaten.

De politie neemt aan dat de jongen niet alleen werkte en sluit meer aanhoudingen niet uit. De inbrekers zouden vooral in Amsterdam-Zuid en in Amstelveen actief zijn geweest. Een deel van de gevonden voorwerpen wordt vandaag getoond in het opsporingsprogramma van RTV Noord Holland.