Limburgse bandenprikker weer actief

In de omgeving van Venlo is een fanatieke bandenprikker actief. In verschillende plaatsen werden rond het weekeinde tientallen banden lek gestoken. Tussen november en januari kwamen er bij de politie ook al 170 aangiften binnen van lek geprikte autobanden. De politie neemt de zaak hoog op en vraagt mensen goed op te letten.

Gisternacht werden in Tegelen banden van zo'n dertig auto's lek geprikt. Zaterdag waren auto's in Grubbenvorst het doelwit. Donderdagnacht werden in Venlo en Blerick de banden van ongeveer veertig auto's lek geprikt.

Volgens een woordvoerder lijkt het erop dat een dader of groepje daders verantwoordelijk is voor alle vernielingen. Een duidelijk patroon, zoals een voorkeur voor een bepaald type voertuig of merk is er niet. Ook is onduidelijk waarom het sinds het begin van het jaar 'rustig' was.

De omvang van de schade is volgens de politie niet te zeggen omdat het om verschillende merken auto's en banden gaat. "Maar het gaat in ieder geval om duizenden euro's." De politie vraagt met name mensen die veel buiten lopen, zoals hondenbezitters, goed op te letten.