Man rijdt in op agent met getrokken wapen

Een 30-jarige man uit Maastricht is gisterochtend in Rotterdam op een agent met getrokken wapen ingereden. Hij is aangehouden voor onder meer poging tot doodslag, meldt de politie vandaag.

De auto waarin de man zat had eerder die ochtend een stopteken van de politie genegeerd in de buurt van de Coolsingel. Iets later zagen agenten in een onherkenbare politieauto de wagen staan aan de Rochussenstraat. De politiemannen stopten in de buurt en hielden de auto in de gaten. Op een gegeven moment stapte de 30-jarige man achter het stuur van de auto.

Hij reed ongeveer veertig meter verder de straat in. Hierop stapten twee agenten uit hun wagen. Ze maanden de inzittende meerdere keren de auto uit te komen. De man reed in plaats daarvan echter achteruit, om daarna met hoge snelheid richting een agent te rijden.

De politieman trok zijn dienstwapen en richtte die op de automobilist om hem tot stoppen te dwingen. Enkele meters voor de agent stopte de man en kon hij worden aangehouden. De Limburger zit vast voor nader onderzoek.