Eerste klachten Mass Effect 2

Langzaam druppelen de eerste klachten rond het veelgeprezen 'Mass Effect 2' binnen. Zo is de tekst in de spelmenu's te klein en zijn de seksscènes te braaf. Voor beide 'problemen' zegt ontwikkelaar BioWare geen oplossing te hebben.

De tekst in de spelmenu's is zo klein dat gamers zonder hd-tv er maar moeilijk mee uit te voeten kunnen. Ook een groep slechtziende gamers heeft geklaagd over de minuscule letters in de ruimte-rpg. BioWare heeft gereageerd door te stellen dat het kleine lettertype een bewuste design-keuze is geweest waar slechts een klein gedeelte van alle gamers last van ondervindt.

Ook op seksgebied heeft BioWare haar naam niet hoog weten te houden, tot de teleurstelling van een aantal spelers. Waar je in de eerste Mass Effect en het recentelijk uitgekomen Dragon Age nog volop getrakteerd werd op half ontblote borsten en de nodige kreungeluiden wordt de seks ditmaal een stuk braver in beeld gebracht. Zo blijven de behaatjes ditmaal aan.

In een reactie op het officiële forum geeft BioWare aan dat een 'volwassen' game soms zaken juist beter niet kan laten zien om dit stempel te verdienen. 

Eerste klachten Mass Effect 2