Regisseur onthult details over Captain America

Regisseur Joe Johnston heeft zaterdag op een persconferentie voor zijn nieuwe film 'The Wolfman' vast een tipje van de sluier opgelicht omtrent zijn volgende project, de comic book-verfilming 'The First Avenger: Captain America'. Hiermee heeft hij meteen vele geruchten over potentiële hoofdrolspelers ontkracht.

Johnston maakte bekend dat de rol van Captain America gespeeld gaat worden door een Amerikaanse acteur. Hiermee vallen eerder genoemde kandidaten als de Australische Sam Worthington en de Zweed Alexander Skarsgaard al af. Ook liet de regisseur weten dat er momenteel nog zo'n vijf à zes kandidaten over zijn voor de rol, en dat deze allemaal tussen de 23 en de 32 jaar oud zijn. Dat betekent dat eerder aan de rol gelinkte acteurs als Matt Damon en Will Smith ook niet tot deze kandidaten horen.

Vervolgens gaf Johnston ook nog aan dat hij helemaal geen gevestigde naam voor de titelrol wil. Het wordt dus ook geen Jake Gyllenhaal of Channing Tatum, in tegenstelling tot eerdere geruchten. De regisseur wil zelf een nieuwe ster ontdekken en die omringen met een cast die bestaat uit bekende namen, precies zoals dat momenteel bij de comic book verfilming 'Thor' gebeurt. Hierin speelt de Australiër Chris Hemsworth de titelrol als enige onbekende naam in een uitgebreide sterrencast. Hemsworth en de acteur die Captain America gaat spelen zullen ook samen met Robert Downey Jr. te zien zijn in de voor 2012 geplande film 'The Avengers'. In deze film vormen Captain America, Thor en Downey Jr's Iron Man samen een team.

Johnston verwacht voor 1 maart bekend te kunnen maken wie Captain America gaat spelen. 'The First Avenger: Captain America' vertelt het verhaal van een Amerikaanse supersoldaat die het tijdens de Tweede Wereldoorlog opneemt tegen de superschurk The Red Skull. De voorbereidingen voor 'The First Avenger: Captain America' beginnen dit voorjaar in Londen en de opnames gaan in juni van start.

'The First Avenger: Captain America' moet juli 2011 in de bioscopen komen. Joe Johnston's 'Wolfman' gaat donderdag 11 februari in première.

Regisseur onthult details over Captain America

 

Submitter:  Bron: Novum