Inzending Songfestival bekend

Sieneke zal Nederland gaan vertegenwoordigen op Het Eurovisie Songfestival in Oslo. Dat is vanavond bepaald door een vakkundige jury en duizend man publiek in het Nationaal Songfestival. Vijf verschillende acts brachten daar het door Pierre Kartner geschreven liedje Ik ben verliefd (Sha-la-lie) ten gehore, waarna er gestemd werd.

Na de uitgebrachte stemmen was er een gelijke stand tussen Sieneke en Loekz. Beide kregen twee stemmen van de jury, het publiek koos voor Vinzzent. Pierre Kartner moest de doorslag geven, maar weigerde aanvankelijk een keuze te maken. Onder druk van presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen koos de schrijver van het lied uiteindelijk voor de 17-jarige Sieneke.

Op donderdag 27 mei zal Sieneke in de halve finale proberen om Nederland voor het eerst sinds vijf jaar naar de finale van het Songfestival te loodsen. Nederland is in die halve finale onder andere ingedeeld bij Zweden, Israël en Turkije. Gunstig voor Nederland is dat het in de tweede helft van de show moet optreden.

Sieneke gaat naar Oslo

 

Voor meer Songfestivalnieuws kun je terecht in het Eurovisie Songfestival 2010-forum