Bankier jat 7 mln 'voor seks met hoeren'

Een bankmanager uit Sydney heeft flink de bloemetjes buiten gezet. De Australiër heeft maar liefst zeven miljoen Australische dollars, ruim 4,4 miljoen euro, uitgegeven aan luxeartikelen, waarvan het grootste deel aan hoeren. Moet iedereen zelf weten natuurlijk, maar Sung Kyu Chung heeft het geld achterovergedrukt van zijn werkgever.

Chung werkte als senior manager bij het kantoor van de Korea Exchange Bank in Sydney. In december 2008 werd hij opgepakt door een anti-fraude-eenheid. De rechtszaak tegen hem dient deze maand.

Vorige week bekende de 41-jarige man al schuld en deed uit de doeken waar hij al die miljoenen aan had gespendeerd. Hij bekende van het geld regelmatig business class te zijn gevlogen naar Bangkok, om daar met exclusieve, Thaise hoertjes seks te hebben en te hebben gelogeerd in vijfsterrenhotels.

Daar bleef het echter niet bij. Om de hoertjes te paaien kocht hij dure cadeaus voor ze. Zo werd de een verblijd met een nieuwe Mercedes, terwijl een ander meisje zelfs een huis van hem kreeg.

Chung bekende schuld aan minimaal 77 valse transacties waarbij hij in totaal 7,2 miljoen dollar buitmaakte. Een miljoen hiervan besteedde hij aan scholing en medische kosten, voor 1,1 miljoen werd een huis gekocht dat inmiddels in beslag is genomen. Een half miljoen werd geïnvesteerd in een failliete bank, de rest is niet te traceren. Hoogstwaarschijnlijk is dit allemaal opgegaan aan de vrouwtjes.

De fraude heeft in totaal zeven jaar geduurd en werd in 2005 door een collega ontdekt. In plaats van gelijk naar de politie te stappen, besloot deze Chung te chanteren. Pas in 2008 werd de bankier in de kraag gevat.