Uitslagen Eredivisie speelronde 21

Deze week werd in de Eredivisie de 21ste speelronde afgewerkt. De wedstrijd tussen N.E.C Nijmegen en Willem II werd afgelast. Deze wedstrijd zal medio februari ingehaald worden. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor komend weekend.

AZ heeft na de verliespartijen tegen Ajax en FC Groningen opnieuw niet weten te winnen. Op bezoek bij NAC Breda werd uiteindelijk met 1-1 gelijkgespeeld.

AZ was de eerste helft de betere ploeg en overklaste NAC met prima combinatiespel. Mounir El Hamdoui wist echter een grote kans voor rust niet te benutten. Na rust kwam NAC beter voor de dag en ging op zoek naar de voorsprong.

Toch was het AZ dat na 75 minuten de leiding pakte. Niklas Moisander wist na een vrije trap van Rasmus Elm vanuit de rebound de 1-0 te scoren en leek zo de winst binnen te slepen voor de ploeg van trainer Dick Advocaat. Toch liet de ploeg in de slotfase de punten liggen, aangezien Kees Kwakman de 1-1 binnen wist te koppen.

FC Twente gaat ook na de wedstrijd tegen Heracles Almelo mede aan kop in de Eredivisie. Heracles Almelo werd in een slechte wedstrijd met 2-0 verslagen.

De Heraclieden zetten vanaf minuut één druk op FC Twente, maar konden niet verder drukken. Daardoor kwam de ploeg van trainer Steve McClaren gedurende de eerste helft vorderde, toch in hun spel. Een inividuele actie van Ruiz zorgde ervoor dat FC Twente met een 1-0 voorsprong de rust inging.

Ook na rust hadden de Twentenaren het lastig met de ploeg van Gert-Jan Verbeek, die sterk tegenstand bood. Een defensieve blunder aan de kant van Heracles zorgde er echter voor dat Blaise N'Kufo de wedstrijd kon beslissen. Hij profiteerde optimaal en scoorde de 2-0. De zege kwam in de slotfase niet meer in gevaar.