Man bakt afgehakt mensenhoofd in pizza-oven

Zoiets kan ook alleen in het land van de maffia. Een man heeft een rivaal doodgeschoten, zijn hoofd er afgehakt en deze vervolgens in een pizza-oven laten doorbakken.

De moordenaar, de veertigjarige Alberto Arrighi, is de eigenaar van een wapenwinkel in het centrum van het Italiaanse Como. Op een kwade dag komt ineens Giacomo Brambilla bij hem in de winkel. De 39-jarige man krijgt nog meer dan een ton van Arrighi, en wil eindelijk wel eens geld zien. Hierop ontstaat een ruzie, die eindigt wanneer de wapenhandelaar een vuurwapen pakt en Brambilla twee keer door zijn hoofd schiet.

Vervolgens pakt Arrighi een mes en snijdt het hoofd van het lijk af. Vervolgens gaat hij naar de pizzeria van zijn zwager in Como en stopt daar het hoofd in de oven.

De wapenhandelaar stapt weer in zijn auto, rijdt meer dan 150 kilometer en stopt dan bij een viaduct. Hier pakt hij het onthoofde lichaam van Brambilla en gooit dit in een rivier. Vervolgens rijdt hij weer terug naar zijn toko om de bloedvlekken weg te schrobben.

Arrighi had verwacht wel weg te komen met de bizarre moord, maar hij had even niet gerekend op de vriendin van het slachtoffer. Omdat ze wist van de ruzie, besloot ze na Brambilla's verdwijning aan te kloppen bij de wapenwinkel. Omdat er een sterke geur hing van bleekmiddel, besloot ze de politie in te schakelen.

Toen de politie eenmaal arriveerde, zagen ze al snel de bloedsporen. Arrighi bekende zijn daad vrijwel direct. Volgens de politie had de wapenhandelaar een pizza-oven gebruikt omdat deze na een avond pizza's bakken stond af te koelen voor de volgende dag. Ook de restauranteigenaar is gearresteerd. De politie wil er verder geen woorden meer aan verspillen, wat hen betreft is de zaak gesloten.