Ton boete voor fotosessie.com voor aansmeren fotoshoot

De Consumentenautoriteit heeft een boete van honderdduizend euro opgelegd aan een fotostudio die op agressieve en misleidende wijze fotoshoots aan de man bracht. Jongeren werden benaderd via sites als Hyves en kregen te horen dat ze kans maakten op een modellencarrière als ze een fotoshoot bestelden.

Volgens de consumentenwaakhond werd ten onrechte de indruk gewekt dat de 'kandidaten' op hun uiterlijk waren geselecteerd en een speciale aanbieding kregen met een bijbehorend tarief. In de praktijk bleek daar allemaal niets van waar te zijn.

Het bedrijf hield er bovendien oneerlijke voorwaarden op na. Klanten die niet kwamen opdagen bij een afspraak, werden geconfronteerd met aanmaningen, invorderingen en prijsverhogingen.

De hoge boete wordt opgelegd omdat studio fotosessie.com zich richt op een kwetsbare groep. Met de boete wordt volgens de Consumentenautoriteit een signaal afgegeven aan consumenten dat zij goed op moeten letten bij dergelijke praktijken op netwerksites.

De praktijken kwamen aan het licht na meldingen op de website ConsuWijzer. Ook op ons eigen forum kwamen meldingen binnen. De fotostudio kan nog bezwaar aantekenen tegen de boete.