Chinese man mag zoontje niet meer vastketenen

Autoriteiten in de Chinese hoofdstad Peking hebben een taxichauffeur verboden om zijn tweejarige zoontje nog langer aan een paal vast te ketenen. Sinds vrijdag legde de man zijn kind aan de ketting terwijl hij klanten op zijn taxibrommer aan het rondrijden was. Dit meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag.

De man zei dat hij vorige maand zijn vierjarige dochter is kwijtgeraakt. Zijn vrouw is geestelijk gehandicapt en niet in staat om op hun kinderen te passen. Volgens de taxichauffeur was het vastbinden van zijn zoontje de enige manier waarop hij kon werken om zijn familie te onderhouden. Aanbiedingen van buurtgenoten om de peuter te adopteren, heeft hij afgeslagen.

De directeur van een lokaal persbureau zegt dat het gezin onlangs in Peking is komen wonen en hun zoon daarom niet naar een kinderopvang kan sturen. "Het is een kwestie waar veel nieuwkomers in de hoofdstad mee te maken krijgen. Opvang voor kinderen van migrantenfamilies bestaat hier niet. Er zijn veel kleine kinderen die hierdoor in Peking rondzwerven."