Rosberg loopt niet weg voor Schumacher

Eerder vandaag gaf Rubens Barrichello zijn collega Nico Rosberg nog het advies om zo snel mogelijk Mercedes Grand Prix te verlaten, vanwege de aanwezigheid van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. De Duitser gaat echter graag de strijd aan met zijn landgenoot.

"Ik ben ook niet de traagste en toon respect voor anderen," aldus Rosberg tegen Autosport.com. "Ik maak me er niet zo druk om. Ik ga keihard werken en zie wel waar het schip strandt. Blijk ik langzamer dan mijn teamgenoot te zijn, dan doe ik iets niet goed en zal ik nóg harder moeten werken. Ben ik sneller, dan is dat geweldig."

Barrichello, die van stoeltje ruilde met Rosberg, maakt zich zorgen over dat de Duitser geen eerlijke kans krijgt zoals hemzelf dat in het verleden bij Ferrari overkwam. Rosberg: "Rubens is zes of zeven seizoenen op rij door Schumacher verslagen, nietwaar? Daarom verbazen zijn uitspraken me niks. Ik heb vorig jaar voor mezelf bewezen dat ik in de top mee kan. Voor mij wordt het een uitdaging, maar die ga ik graag aan."