Megazaak oud-taxibaas Grijpink in november

Oud-taxibaas Dick Grijpink staat in november terecht voor wiethandel in een vier weken durende megazaak. In de zaak moeten 25 verdachten zich verantwoorden voor hun rol in een netwerk dat zich bezighield met wietkwekerijen, voornamelijk in Noord-Holland, maar ook in Groningen en Almere. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Justitie spreekt van een megazaak als een zaak meer dan 32 uur gaat duren, inclusief eventuele regiezittingen. De verdachten komen in vier weken tijd op twaalf zittingsdagen voorbij. Het gaat daarbij om de veronderstelde leiders van de bende, onder wie Grijpink en een 41-jarige Almeerder, tot wietknippers en witwassers.

Grijpink kwam eind juni voorlopig op vrije voeten na vijf maanden voorarrest. De rechtbank in Alkmaar zag geen reden hem in afwachting van een eventuele veroordeling vast te houden.

In de zomer van 2006 werd Grijpink afgezet als directeur van de Taxicentrale Amsterdam (TCA). De rechtbank besloot in juli 2006 dat Grijpink en twee andere directieleden van TCA het veld moesten ruimen wegens structureel wanbeleid.