Barrichello: "Rosberg moet bij Mercedes vertrekken"

Rubens Barrichello staat er om bekend dat hij af en toe een ferme uitspraak doet en ditmaal heeft hij Nico Rosberg op de korrel. De 24-jarige Duitser rijdt dit jaar voor Mercedes Grand Prix met naast hem zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Daarom heeft Barrichello één advies voor Rosberg: "Ga daar weg. Dat is het enige wat ik er over kan zeggen."

De 37-jarige Braziliaan was bij Ferrari zes jaar teamgenoot van Schumi en speelde ondanks enkele successen tweede viool bij het Italiaanse team. Daarom moet Rosberg oppassen dat hij dat niet wordt. "Ik ben er niet negatief over. Als hij weet wat ik weet en gezien hoe snel Michael vandaag was, dan gaat het lastig voor Rosberg worden. Ik wens hem het allerbeste toe, want ik denk dat hij een talent is dat wereldkampioen kan worden. Als hij dat kan bereiken in hetzelfde team als Michael, wordt wel duidelijk dat Nico kampioensmateriaal is. Laten we het op die manier maar zeggen," zei de veteraan uit de Formule 1-wereld gisteren in Valencia.

De media-aandacht voor Schumi is ongekend en Rosberg merkt dat er weinig is veranderd, ondanks dat zijn landgenoot er drie jaar tussenuit is geweest. "Op de ochtend van de lancering stonden er 100 camera's op Michael gericht en maar eentje op mij. Ik zal er aan wennen en het begrijpen, ik ben coureur. Hoeveel camera's er zijn is niet belangrijk voor mij," zei Rosberg.