'Ribéry op de bank bij Bayern wegens Robben'

Franck Ribéry moet de laatste wedstrijden voornamelijk starten vanaf de reservebank. Bayern-trainer Louis van Gaal heeft voor de Franse vedette geen plekje meer in de basis-elf. Dit komt volgens de oefenmeester door de goede prestaties van Arjen Robben.

Afgelopen zondag startte Ribéry opnieuw vanaf de bank. In de wedstrijd tegen FSV Mainz 05 kwam de Fransman pas na een uur binnen de lijnen. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-0 gewonnen.

De trainer van Der Rekordmeister legde de situatie uit: "Zelfs Franck kan zien dat we zonder hem heel goed spelen. Ik moet daarom om hem heen, dat is niet zo eenvoudig. Hij heeft drie maanden niet gespeeld en zal zich weer moeten bewijzen om de vaste basisplaats te krijgen. Ook voor Franck is dat best lastig. Dit heb ik gezien tegen Bremen en Mainz."

Arjen Robben vertelde tegenover Bild dat hij op het juiste moment zijn goede vorm weer heeft teruggevonden: "Ik ben op het juiste spoor en op een sterk niveau. Ik ben volledig fit, dat is belangrijk. Alleen dan kan ik laten zien wat ik kan. Franck is van wereldklasse. Hij zal ons nog veel helpen. Wij kijken uit naar zijn terugkeer."