Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 5

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

Engeland

Afgelopen dinsdag stonden er een aantal wedstrijden in de Engelse Championship op het programma. Swansea City moest thuis aantreden tegen Coventry City. Doelman Dorus de Vries stond de hele wedstrijd tussen de palen bij Swansea en hij hield zijn doel schoon. Het werd 0-0. Het Bristol City van Evander Sno werd ontzettend afgeslacht door Cardiff City. Bristol, waar Sno na 79 minuten inviel, ging met 0-6 onderuit. Toen Sno inviel stond de eindstand al op het scorebord.

Dit weekeinde kwam Jan Vennegoor of Hesselink in actie voor Hull City in een duel tegen Wolverhampton Wanderers in de strijd tegen degradatie. Hij maakte de 1-0. Uiteindelijk werd het 2-2, waardoor Hull in de kelder van de Premier League blijft staan. Pim Balkestein speelde de hele wedstrijd met zijn club Ipswich Town in de uitwedstrijd tegen Preston North End. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor Preston, waardoor de club van Balkestein weer gevaarlijk dicht in de buurt van de degradatiezone komt. Afgelopen weekend maakte Patrick van Aanholt zijn debuut voor Newcastle United. Uit bij Leicester City werd het 0-0. Ondanks dit gelijkspel blijft Newcastle wel koploper in the Championship met vier punten voorsprong op nummer twee Nottingham Forest, maar Newcastle heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Bij Celtic maakte Jos Hooiveld zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Hamilton Academical. Hooiveld speelde de hele wedstrijd en Celtic won met 0-1. Glenn Loovens kwam niet in actie voor the Bhoys. Ondanks puntverlies van de koploper Glasgow Rangers blijft Celtic tweede op gepaste afstand.

Duitsland

Borussia Mönchengladbach won in een spannend duel met 4-3 van Werder Bremen. Bij Borussia kwamen Tobias Levels en Roel Brouwers in actie, maar ze kwamen niet tot scoren. Door deze overwinning staat Borussia Mönchengladbach twaalfde in de Bundesliga. Nummer vier van de 2.Bundesliga, Arminia Bielefeld, trad aan tegen nummer drie FC Augsburg. Bij Arminia Bielefeld begon oud-PSV'er Michael Lamey in de basis. Hij pakte in de 42e minuut een gele kaart en werd een kwartier voor tijd gewisseld. Bielefeld verloor met 3-1 en Augsburg liep daardoor drie punten uit. Bielefeld moet oppassen, want nummer vijf Fortuna Düsseldorf en nummer zes MSV Duisburg staan op gelijke hoogte. Julian Jenner en zijn club Rot-Weiss Ahlen boekten een belangrijke overwinning op RW Oberhausen. De hekkensluiter van de 2.Bundesliga won met 1-0 en heeft nu twaalf punten. De achterstand op de voorlaatste, FSV Frankfurt, bedraagt nog wel vier punten. Jenner begon in de basis en werd na 82 minuten gewisseld.

Valletta FC heeft de koppositie weten te bemachtigen in de Maltese Premier League. De ploeg trof afgelopen weekend Tarxien Rainbows en speelde met 2-2 gelijk. Jordi Cruijff viel in de 81e minuut in, maar hij had geen invloed meer op de uitslag. De 2-2 eindstand stond al op het scorebord. Valletta stond voor dit weekend in punten gelijk met koploper Birkirkara, maar aangezien deze ploeg met 0-1 verloor van Sliema Wanderers, gaat Valletta met een punt voorsprong aan de leiding.

Australië

Brisbane Roar heeft uitstekende zaken gedaan in de Australische A-League, dat na afgelopen weekend nog twee speelrondes kent. Thuis werd van Sydney FC, dat tweede stond, gewonnen met 1-0. Sergio van Dijk, die de hele wedstrijd in de basis stond, scoorde twee minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Van Dijk staat momenteel tweede op de Australische topscorerslijst met dertien treffers achter zijn naam. Bas van den Brink boekte met zijn ploeg Gold Coast United een 1-0 overwinning op koploper Melbourne Victory. Van den Brink speelde de hele wedstrijd. Door dit resultaat komt Gold Coast United op een gelijk aantal punten van Melbourne Victory, maar de ploeg uit Melbourne heeft wel een beter doelsaldo. Dyron Daal speelde met zijn ploeg North Queensland Fury tegen middenmoter Newcastle Jets en boekte een 2-1 overwinning. Deze drie punten kan de ploeg van Daal goed gebruiken, want met nog twee speelrondes te gaan, heeft de ploeg nu zes punten voorsprong op hekkensluiter Adelaide United. Daal speelde de hele wedstrijd mee, maar kwam niet tot scoren.