Timmer niet als reserve naar OS

Marianne Timmer stelt zich niet langer beschikbaar als reserve voor de 500 meter op de Olympische Spelen in Vancouver, die over elf dagen van start gaan. Dit heeft het boegbeeld van de Control-formatie vandaag laten weten.

Timmer is van mening dat ze zich onvoldoende kan voorbereiden op een mogelijke invalbeurt. Ze kreeg namelijk geen olympische accreditatie, waardoor het niet mogelijk is om met haar ploeggenotes te trainen.

"Omdat ze in aanloop naar die wedstrijd niet met haar ploeggenotes kan trainen, is een optimale voorbereiding niet mogelijk. Daarnaast is de 500 meter natuurlijk niet haar beste afstand, dat is de 1.000 meter", lichtte Jac Orie, trainer van Timmer, toe. "Daarom ziet Marianne ervan af."

De reserveplaats op de 1.000 meter is inmiddels door Natasja Bruintjes ingenomen. Hierdoor heeft het voor Timmer geen zin om af te reizen naar Vancouver. "Ik heb dit seizoen alles afgestemd om mijn olympische titel te kunnen verdedigen," liet de schaatsster weten. "Op die afstand heb ik ook medaillekansen, niet op de 500 meter."

Het is niets nieuws dat reserves geen accreditatie ontvangen, maar de Nederlandse schaatsbond had nog een plek vrij in de vrouwenploeg. Er mogen tien Nederlandse schaatssters naar Vancouver worden afgevaardigd, waar slechts negen dames zich daadwerkelijk hebben gekwalificeerd.