Geen vervolging voor dood inbreker in vijver

Een 52-jarige man uit Nuenen wordt niet vervolgd voor de dood van een inbreker begin november. Het Openbaar Ministerie laat vandaag weten dat er 'geen directe betrokkenheid' van de verdachte is aangetoond bij de dood van de 34-jarige insluiper. De exacte doodsoorzaak van de man is overigens nog niet vastgesteld.

Op 8 november vorig jaar werd de inbreker dood aangetroffen in de vijver van een woning aan de Opwettenseweg in Nuenen. Aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat de man was verdronken door de bewoner van het pand. Eerder had de inbreker de 55-jarige bewoonster van het pand met een riek in haar been gestoken. Hierop ontstond een worsteling met de bewoner, die eindigde in de vijver. Hier overleed de inbreker.

Eerder suggereerde de advocaat van de bewoner al dat de insluiper door hartfalen om het leven was gekomen. Het OM stelt na onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut en aanvullend toxicologisch onderzoek dat een exacte doodsoorzaak niet is vast te stellen. Wel werd duidelijk dat de inbreker drugs of medicijnen had gebruikt die 'mogelijk van invloed zijn geweest op het gedrag en/of de handelingsbekwaamheid' van de man.