Utrechtse studenten vragen om steun bij bezetting

Utrechtse studenten die het bestuursgebouw van de Universiteit Utrecht bezet houden zijn woedend op het College van Bestuur (CvB) van de uni. Daarnaast willen ze graag morele steun. 

Met de bezetting protesteren de studenten tegen de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet op onderwijs en de vermoedelijke afschaffing van de basisbeurs. Ook in andere steden werd gedemonstreerd.

"Eerder op dag hebben de collegevoorzitters van de Universiteit Rotterdam en de Universiteit van Amsterdam zich al wel uitgesproken tegen de afschaffing van de basisbeurs", zeggen de studenten. Maar in Utrecht wil het CvB er nog niet aan. "We hebben de onderhandelingen afgebroken", zeggen ze.

De studenten stellen te willen doorgaan met de bezetting totdat het college van bestuur democratische hervormingen toezegt en de overheid belooft de basisbeurs voor studenten niet af te schaffen. "We hopen dat mensen ons komen steunen", zegt een woordvoerster. "Dus bij dezen een oproep: kom naar de Universiteit. Want we kunnen een steuntje in de rug gebruiken."

Luister vanavond naar FOK!radio en hoor vanuit het bestuursgebouw in Utrecht hoe het staat met de actie.