Van Hanegem: "Vlaar moet in Oranje"

Als het aan Willem van Hanegem ligt krijgt Ron Vlaar een kans in Oranje. Dat schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Ik wil hier wel weer eens een compliment maken aan het adres van Ron Vlaar", aldus de Kromme maandagochtend. "Het scheelt voor Feyenoord alles als deze jongen goed speelt. Het is een complete, jonge, zelfbewuste, realistische verdediger. Hij straalt echt wat uit. Ik hoop dat hij zijn kans krijgt in de basis van het Nederlands elftal."

"En dan niet weer beginnen over die ene keer dat Luca Toni hem eens gek speelde in een interland. Daar moet je hem niet op blijven afrekenen. Die jongen wordt met de week beter en daar moet hij op beoordeeld worden", aldus Van Hanegem, die doelde op Nederland - Italië in 2005 (1-3).

"Verder vond ik het gisteren in de Kuip heel vervelend dat er geen supporters van Ajax waren. Dat hebben we nu een paar keer gedaan als signaal naar kwaadwillenden, maar nu moeten we daar mee ophouden. Voor een goede entourage bij de klassieker heb je de supporters van de tegenstander nodig."