'Charlize Theron verbreekt relatie'

De relatie tussen Charlize Theron en de Ierse acteur Stuart Townsend is over. Dat vertellen vrienden van het stel aan de Britse Daily Mail. Bewijs van de breuk zou zijn dat Theron haar 'relatiering' niet meer draagt. Ze kreeg de antieke ring ooit van haar vriend als symbool van hun verbintenis.

"Stuart is gebroken, maar Charlize zei dat ze zich realiseerde dat haar relatie over was tijdens haar vakantie in Mexico. Ze leken meer broer en zus dan geliefden. Zij heeft er een einde aan gemaakt", vertelt een vriend van de Zuid-Afrikaanse actrice. Theron en Townsend waren negen jaar samen.

Eerder lieten de acteurs weten zichzelf als getrouwd stel te zien, hoewel dat nooit officieel werd beklonken. "Ik heb geen certificaat of kerk nodig om iets anders te beweren", zei Townsend. "Daarom is er geen groot verhaal over een trouwerij. Maar we zijn getrouwd. Ik beschouw haar als mijn vrouw en zij ziet mij als haar man."

Volgens de bronnen regelen de acteurs momenteel hun financiële zaken. Theron is in het huis in Hollywood, dat op haar naam staat, gebleven. Townsend verhuisde naar hun gezamenlijke vakantiehuis in Malibu. De woordvoerder van Theron wil niet reageren op zaken uit haar privéleven.