[AO] Uitslag finale Federer - Murray

Roger Federer heeft voor de vierde maal in zijn loopbaan de Australian Open op zijn naam geschreven. Na 2004, 2006 en 2007 was hij vandaag in de finale in Melbourne te sterk voor de Schot Andy Murray. De setstanden waren 6-3, 6-4 en 7-6.

Murray en Federer maakten er een boeiende finale van. De Zwitser varieerde goed en het was vooral de backhand van de Schot die hij bestookte. Murray moest het vooral van zijn service en loopvermogen hebben. Murray wist in de eerste set een vroege break nog onschadelijk maken, maar op 4-3 plaatste Federer de beslissende break en trok de set naar zich toe.

De tweede set was van hoog niveau, vooral aan de kant van Federer. Bij 1-1 brak hij zijn tegenstander op love. In het vervolg liet hij zes breekkansen liggen maar op eigen service kwam de Zwitser niet in de problemen. Murray had in de derde set lange tijd de regie. Hij nam iets meer risico met zijn spel en liep uit naar 2-5. De Schot verzuimde het echter af te maken en Federer sleepte er een tiebreak uit. De Zwitser werkte daarin vijf setpunten weg en sloeg vervolgens op zijn derde matchpoint alsnog toe.

Het was voor de Zwitser de 22e maal dat hij in een finale van een grand slam-toernooi stond en daarin was hij voor de zestiende keer de beste.