[Afrika Cup] Uitslag Algerije - Egypte

Egypte heeft zich gerevancheerd van de uitschakeling tijdens de play-offs voor het WK in Zuid-Afrika. Ditmaal werd Algerije wel verslagen, het werd maar liefst 0-4 voor de titelhouder. De Algerijnen eindigden het duel met acht man.

Egypte en Algerije begonnen voorzichtig aan hun halve finale. Toch zochten de Egyptenaren, naarmate de eerste helft vorderde, steeds meer de aanval. Nadat Meteeb met een mooi schot voor het eerste gevaar zorgde, benutte Hosni een penalty. Algerijn Halliche haalde Meteeb neer binnen de zestien en mocht met rood van het veld.

Na rust was de ban gebroken bij Algerije en daardoor konden De Farao's de score uitbreiden. Nadat Zidan met een mooi doelpunt zijn land op een 0-2 voorsprong had gezet, moest Algerije zelfs met negen man verder. Belhadj kreeg de rode kaart en mocht dus ook van het veld. Tien minuten voor tijd besliste Abdel-Shafy het duel definitief door de 0-3 te scoren.

Keeper Chaouchi pakte in de slotfase nog zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en zorgde ervoor dat Algerije de wedstrijd met acht man zou afmaken. Gedo maakte in de slotsecondes het feestje compleet voor Egypte door de 0-4 binnen te schuiven.

Door dit resultaat zal Egypte komende zondag voor de derde keer op rij proberen de Afrika Cup te winnen. Ghana zal de tegenstander zijn. Algerije speelt zaterdag tegen Nigeria om de derde plaats.