Di Montezemolo: "Deur voor Rossi staat open"

Ferrari-baas Luca di Montezemolo heeft vandaag bij de presentatie van de F10 gezegd dat de deur voor Valentino Rossi open staat mocht hij besluiten zijn geluk in de Formule 1 te gaan beproeven. De MotoGP-kampioen testte onlangs voor Ferrari op het circuit van Barcelona en de Italiaanse renstal was onder de indruk van het tempo dat Rossi aan de dag legde.

"Hij is een vriend en een onberispelijke kampioen uit Emilia-Romagna. Hij is een grote fan van Formule 1-auto's en van motoren en een potentiële Formule 1-kampioen," zei Di Montezemolo. "Als de mogelijkheid er in 2011 is én hij wil het doen én hij heeft de mogelijkheid om te testen in en te wennen aan de Formule 1, waarom dan ook niet."

De Ferrari-topman is voor het invoeren van de mogelijkheid voor een team om drie auto's in te zetten. Zo kunnen coureurs zoals Rossi of rookies de mogelijkheid krijgen om te racen. "Laat ik even iets rechtzetten: ik heb gesproken over de mogelijkheid om een derde auto in te zetten, niet dat Ferrari drie auto's zou hebben. Ik ben me bewust van de bezwaren van de kleinere teams. Ik sprak vanuit het oogpunt dat er veel interesse in de Formule 1 is en voor potentiële nieuwkomers in de sport."

Di Montezemolo wil daarom dat een mogelijke derde auto van een topteam door een kleiner team ingezet kan worden. Zo kunnen talenten de kans krijgen om te rijpen en liggen voor de kleinere renstallen de kosten lager, omdat ze niet zelf een auto hoeven bouwen. Hij heeft teambaas Stefano Domenicali dan ook de opdracht gegeven om die mogelijkheid nader uit te werken.