[Afrika Cup] Uitslag Ghana - Nigeria

Ghana heeft vanavond als eerste land de eindstrijd van de Afrika Cup 2010 bereikt. Het land won met 1-0 van Nigeria. Asamoah Gyan was na ruim twintig minuten de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Het duurde pas tot de 21e minuut voordat er iets te genieten viel. Dit was wel meteen een doelpunt. Asamoah Gyan wist met het hoofd de Ghanezen op voorsprong te zetten. Tot aan de rust zocht Nigeria meer de aanval, maar Odemwingie en Martins hadden het vizier niet op scherp.

Na rust werd Ghana steeds meer weggedrukt op eigen veld, maar de Nigeriaanse ploeg wist nauwelijks gevaar te stichten. Doelman van Ghana, Kingson, groeide in de slotfase uit tot held van de Ghanese ploeg, aangezien hij Martins tot tweemaal toe op knappe wijze van score afhield. Ghana hield in de slotfase stand en bereikte daardoor voor de zevende keer in de historie de finale van de Afrika Cup. Daarin is Egypte of Algerije de tegenstander.