Hamilton lanceert F1-rijschool

Anthony Hamilton, de vader van Formule 1-coureur Lewis Hamilton, heeft het plan gelanceerd om coureurs in oude Formule 1-bolides ervaring op te laten doen. Hij wil hiervoor auto's uit het jaar 2009 gaan gebruiken die beschikbaar zijn gesteld door de teams. Het testverbod zal zo omzeild gaan worden.

Vorig seizoen bleek dat het door het verbod op testen lastig was om coureurs klaargestoomd voor de Formule 1 te krijgen. Luca Badoer, Jaime Alguersuari en Vitantonio Liuzzi hadden het moeilijk om de aansluiting te vinden, terwijl Kamui Kobayashi dit wel voor elkaar kreeg. Om het gat te dichten wil Hamilton bolides gaan leasen, inclusief apparatuur en personeel. McLaren heeft in ieder geval al twee auto's toegezegd aan de GP Prep Drivers Academy, terwijl met andere teams nog vergevorderde onderhandelingen lopen.

"Als je naar onze sport kijkt, dan hebben coureurs veel geluk als ze in de Formule 1 terecht komen, want er is geen uitgestippelde route naar toe. Er zijn jongens die er nooit aan mogen ruiken. Het idee voor GP Prep is om jonge coureurs de mogelijkheid te geven om zich in de spotlights te rijden," zei Hamilton.

Goedkoop zal een test niet worden, want naar verluidt moet een dag testen ongeveer hetzelfde kosten als een weekend racen in een Formule-auto zoals een GP2- of F2-bolide. De contracten met de circuits moeten nog afgesloten worden, waarbij waarschijnlijk voornamelijk in Groot-Brittannië gereden gaat worden. Het programma zal naar verwachting in maart gelanceerd worden.