Black Eyed Peas aangeklaagd wegens plagiaat

De Black Eyed Peas-hit 'Boom Boom Pow' is gestolen. Dat beweert althans het duo Phoenix Phenom en Manfred Mohr, dat vindt dat de hit te veel op hun 'Boom Dynamite' lijkt. Het hiphopduo heeft de vier leden van de Black Eyed Peas individueel en als groep aangeklaagd, schrijft hiphopsite Hiphop Wired.

Het duo stelt dat het pakkende riedeltje uit 'Boom Boom Pow' vrijwel identiek is aan dat van 'Boom Dynamite'. Het ritme en zelfs de tekst zouden overeenkomen. Phoenix Phenom en Manfred Mohr eisen een schadevergoeding. Onbekend is welk bedrag ze willen. Daarnaast eist het duo een deel van de winst van 'Boom Boom Pow' op.

The Black Eyed Peas scoorden vorig jaar een monsterhit met het nummer, de eerste single van hun nieuwe album 'The E.N.D'. 'Boom Boom Pow' was de eerste nummer 1-hit voor de Peas in de Verenigde Staten, in Nederland kwam het liedje niet verder dan de vierde plek. 'Boom Boom Pow' is in de race voor de Grammy voor Beste Danceplaat. De Grammy Awards worden aanstaande zondag uitgereikt.