Analisten minder blij met iPad

Sommige ontwikkelaars mogen dan blij zijn met de iPad, analisten denken daar heel anders over. Analisten Michael Pachter en Jesse Divnich hebben hun mening over het apparaat al gegeven.

De iPad is het nieuwste speeltje van Apple en is gisteren door Steve Jobs gepresenteerd.Deze nieuwste gadget is in de basis een iPhone met een 10" scherm en zonder belfunctionaliteit. In plaats daarvan krijg je de welbekende functies als MP3 afspelen, e-boeken lezen, films kijken en natuurlijk gamen. Tijdens de presentatie van de iPad was al te zien hoe een race-game zou kunnen gaan werken op het apparaat. Toch zijn analisten sceptisch over het gamend vermogen van het apparaat.

Volgens Michael Pachter zal het apparaat vooral door zijn hoge prijs, meer dan $300 minder in smaak gaan vallen bij de gamers.  Volgens hem zullen de games die er op zullen verschijnen ook vooral veel lijken op de games die op dit moment te vinden zijn voor de iPhone en de DS. Later zullen er misschien games van PSP-kwaliteit verschijnen, maar daar blijft het dan ook wel bij.

Reden hiervoor is volgens Jesse Divnich de prijs van de games. Door de lage prijzen van de meeste games in de Apple Store is het niet interessant voor ontwikkelaars om veel tijd en geld te besteden aan de ontwikkeling van games voor het apparaat. Mochten ze toch de gok wagen en serieuze games ontwikkelen dan zullen die games een stuk duurder zijn dan de concurrerende games die vaak al voor 1 á 2 euro te krijgen zijn waardoor ze een stuk minder zullen verkopen en het moeilijk is om winst te maken.

iPad