Meeste trainers niet gepolst voor 'kleedkamerbeelden'

In de papieren versie van Voetbal International geven het CBV (Coaches Betaald Voetbal) en de VVCS aan dat de meeste trainers niet zijn geraadpleegd door Eredivisie Live inzake kleedkamerbeelden.

De betaalzender wilde graag het initiatief nemen en beelden in de kleedkamers van clubs schieten. Na Ajax, AZ, PSV, Feyenoord en FC Twente hebben ook drie grote namen laten weten tegen het initiatief te zijn. Bert van Marwijk, Guus Hiddink en Leo Beenhakker willen geen camera's in de kleedkamers. Gerard Marsman, voorzitter van CBV, spreekt namens de trainers. "Wij voelen ons overvallen door de actie van de clubs om camera's toe te laten. Daarom heb ik een snelle belronde gedaan om te kijken hoe de trainers hierin staan. Het blijkt dat aan de meeste trainers niet eens iets gevraagd is. Van Marwijk, Hiddink en Beenhakker staan niet alleen."

Ook Danny Hesp, preses van VVCS, wil geen camera's in de kleedkamer. "De trainer hoort de baas te zijn in de kleedkamer, maar nu moeten trainers tegen spelers zeggen dat hen ook niets is gevraagd. Hadden clubs dat wel gedaan, dan was het circus er niet gekomen. Kijk, mannen als Martin Jol en Dick Advocaat hebben gezag genoeg om te zeggen: dit gebeurt niet. Maar dat geldt niet voor alle trainers."