Ajax en PSV: "Hoge beloning voor kampioenschap"

Zowel Ajax als PSV zullen hun spelers rijkelijk belonen bij een eventueel kampioenschap in de Eredivisie. Koploper PSV houdt het nog bescheiden met een bonus van 140.000 euro per voetballer bij een landstitel. Nummer drie Ajax biedt zijn spelers elk 300.000 euro mocht de titel voor het eerst sinds 2004 weer naar de hoofdstad gehaald worden.

Ajax zit er financieel niet rooskleurig bij, maar wil de spelers bij een eventuele titel toch fors belonen. De Ajacieden krijgen sinds het bewind van Marco van Basten geen premie meer na het behalen van punten. Slechts een kampioenschap en een kwalificatie voor de Champions League levert nog een bonus op.

Was bij PSV de kampioenspremie bij het behalen van de titel twee jaar geleden nog 125.000 euro, nu hebben de spelers een 15.000 euro hogere premie bedongen. Om voor de volledige premie in aanmerking te komen moeten de Boerûh wel in minimaal 25 wedstrijden in actie zijn gekomen.

Deze premies zijn opmerkelijk in een tijd dat er clubs in financiële problemen verkeren en zoals HFC Haarlem omvallen. Daarom wil de KNVB in februari met een delegatie van de clubs praten over de hoge premies en salarissen, de dalende inkomsten en de bijbehorende financiële problemen. Hieruit moet een voorstel volgen om de problemen in de toekomst te kunnen voorkomen.