Heavy metal wil officiŽle religie worden

Heb je toevallig lang haar, een leren jack met zogeheten 'studs', een superstrakke spijkerbroek, luister je alleen maar naar ronkende gitaren en schop je tegen alles aan wat maar met het geloof te maken heeft? Gefeliciteerd, want straks ben je zelf misschien wel zwaar religieus. Het klinkt gek, maar in het Verenigd Koninkrijk werkt een groepje hardnekkige fans hard aan een erkenning van de muziekstroming heavy metal als officiële religie.

De inwoners van het Verenigd Koninkrijk wordt eens in de zoveel jaren een vragenlijst onder de neus gelegd met als doel zoveel mogelijk informatie te verzamelen over wat er zoal onder bevolking leeft. Zo moet men onder andere invullen welk geloof men aanhangt. Metal Hammer, hét tijdschrift voor metalliefhebbers, roept nu zoveel mogelijk fans op om als religie 'heavy metal' in te vullen.

De actie is tot nu toe een groot succes. Volgens de speciaal aangemaakte Facebook-groep hebben zich al ruim tienduizend fans gemeld. Een soort priester hebben de metalfans overigens al gevonden. Niemand minder dan Biff Byford van de metalband Saxon zou zich hebben opgeworpen om op te treden als 'wereldmetalvredesambassadeur'.

De oproep is overigens niet zo gek als het lijkt. Bij een eerdere volkstelling onder de Britten werd massaal de Star Wars-religie Jedi ingevuld. Dankzij de 390.000 Britse Star Wars-gekken is Jedi nu officieel een geloof in het Verenigd Koninkrijk.


Mama, ik heb een religie!!!