[Afrika Cup] Uitslag Zambia - Nigeria

Nigeria heeft ten koste van Zambia de halve finales van de Afrika Cup bereikt. Na 120 minuten voetbal stond er nog steeds een 0-0 stand op het bord, dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin waren de Nigerianen het best, het werd 5-4.

Zambia en Nigeria maakten er een saaie wedstrijd van. Grote kansen waren er nauwelijks, al had Zambia gedurende de wedstrijd vorderde een klein overwicht. Nigeria hield zich moeilijk staande, maar sleepte er uiteindelijk wel een verlenging uit.

Ook daarin had Nigeria het moeilijk en de Super Eagles moesten vanaf de 107e minuut zelfs verder met tien man. Onyekachi Apam ontving zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en mocht vertrekken. Zambia wist echter in de resterende tijd niet van het veldoverwicht te profiteren en daardoor moesten penalties uitmaken wie er in de halve finale zou staan.

Nigeria was hier uiteindelijk de beste in en staat daardoor in de halve finale tegenover Ghana. Voor Zambia is de Afrika Cup voorbij en Jacob Mulenga zal daardoor weer terug kunnen keren naar zijn ploeg FC Utrecht.