Whitmarsh: "Veel vertrouwen in nieuwe auto"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft veel vertrouwen in de MP4-25. De Brit weet nog niet of de nieuwe auto in de handen van Lewis Hamilton en Jenson Button voor de wereldtitel kan gaan, maar races winnen moet reëel worden geacht. Het jaar 2009 begon voor het team nog dramatisch, iets wat dit jaar goedgemaakt moet worden.

"Het helpt wel dat er in januari niet meer getest wordt, maar dat betekent niet dat er niet hard wordt gewerkt. We zullen de auto op 29 januari presenteren en op 1 februari wordt er voor het eerst mee gereden. Dat Pedro de la Rosa naar Sauber is vertrokken heeft wel wat invloed op ons testprogramma, maar dat overleven we wel. We zullen tijdens het testen nog verbeteringen aan de auto aanbrengen," zei Whitmarsh.

"We zijn erg blij met de auto tot nu toe. De nieuwe reglementen hebben wel voor wat veranderingen gezorgd, zoals de grotere tank. Ik verwacht wel dat we een competitieve auto zullen hebben, maar het is nog te vroeg om te zeggen of we er mee om de titel kunnen strijden, maar we hopen wel op wat overwinningen."